Παραδοσιακές κατοικίες στην Αγκαιριά

Στο νοτιοδυτικό τμήμα της Πάρου, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο, βρίσκονται δύο παραδοσιακές κατοικίες συνολικού εμβαδού 333,85μ² σε ένα κτήμα 5351μ².
Η πρώτη δυόροφη κατοικία 119,31μ² με πλέον υπόγεια αποθήκη 39,89μ² είναι ημιτελής στη φάση της ολοκλήρωσης της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Στο ισόγειο το ευρύχωρο σαλόνι, η τραπεζαρία, η κουζίνα, 1 υπνοδωμάτιο και 1 λουτρό. Στον όροφο 1 υπνοδωμάτιο και 1 λουτρό.
Η δεύτερη κατοικία 117,55μ² είναι πλήρως κατασκευασμένη. Στο ισόγειο το σαλόνι με το τζάκι, η τραπεζαρία, η πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, 1 υπνοδωμάτιο και 1 λουτρό. Όλα τα δωμάτια βγαίνουν σε βεράντες με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα. Μία ξύλινη στριφτή σκάλα οδηγεί στον όροφο της κατοικίας με το υπνοδωμάτιο και το λουτρό. Το παράθυρο και η μπαλκονόπορτα οδηγούν σε μία μεγάλη γωνιακή βεράντα με πέργκολα όπου το μάτι ατενίζει ανεμπόδιστα στο γαλάζιο της θάλασσας, την Χώρα της Αντιπάρου και το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα των Κυκλάδων. Στο χαμηλότερο επίπεδο ένα μικρό στούντιο 57,10μ² που αποτελείται από σαλοτραπεζαρία, κουζίνα, 1 υπνοδωμάτιο και 1 λουτρό.
Η κατοικία διαθέτει εντοιχισμένες ντουλάπες, κεντρική θέρμανση με καυστήρα πετρελαίου, μονώσεις στην οροφή και τους τοίχους, ενεργειακό τζάκι, όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, ενεργειακά κουφώματα, BBQ και γεώτρηση.